Rakennuskuivain LAF 50E

Hinta 10,00  - 16,00  päivässä.

Päiväkohtainen hinnoittelu: Rakennuskuivain LAF 50E
1 - 1 päivää: 16,00  / Päivä
2 - 4 päivää: 12,00  / Päivä
5 - 6 päivää: 11,00  / Päivä
7 - 365 päivää: 10,00  / Päivä
Tuntikohtainen hinnoittelu
1 - 3 Tuntia: 5,00  /Tunti
4 - 24 Tuntia: 16,00  Kiinteä hinta
Noutopäivä ja aika
Palautuspäivä ja aika
Määrä

Kuvaus

Rakennuskuivain LAF 50E on tarkoitettu kuivaamiseen ja väliaikaiseen lämmitykseen.

Rakennuskuivain LAF 50E

VEAB:n ilmankuivaajat on suunniteltu ammattikäyttöön, jolloin niiden suorituskyvylle asetetaan suuria vaatimuksia. LAF soveltuu sen vuoksi erittäin hyvin käytettäväksi uudisrakentamisessa tai vesivahinkojen yhteydessä, koska silloin on erityisen tärkeää, että rakennusmateriaalien, mattojen ja seinäverhoilun kosteus on riittävän alhainen. Kellareissa ja varastoissa LAF säätelee oikean ilmankosteuden, jolloin vältytään ruostumis-, haju- ja homeongelmilta. LAF-ilmankuivaajalla kuivaaminen sujuu erittäin taloudellisesti ja tehokkaasti. Energiankulutus on erittäin alhainen verrattuna siihen, että tila ensin lämmitetään ja sitten kosteus tuuletetaan sieltä pois. Jokaista ilmankuivaajan ilmasta ottamaa vesilitraa kohti saadaan talteen 700 Wh lämpöenergiaa.

Energiaa säästävä rotaatiokompressori on noin 30 % taloudellisempi energiankulutukseltaan mäntäkompressoriin verrattuna

• Tehokas höyrystin, joka kuivattaa myös alhaisissa lämpötiloissa ja kosteuden ollessa alhainen

• Tarveohjattu huurteenpoisto • Käyttölämpötila 3-30°C • Toiminta-alue: ilmankosteus 25-100% RH

• Pysähtyy automaattisesti keräilyastian täyttyessä • Suurten pyöriensä ansiosta helppo siirtää varten – kantokahva nostamista varten (∅ 250 mm)

• Vankka, kestävä rakenne suunniteltu työmaakäyttöä varten

• LAF 50S/ES/E2 voidaan pinota

Rakenne

Kotelo valmistetaan galvanoidusta, maalatusta pellistä. Sisäänrakennettu keräilyastia, jossa on tasovahti ja johon on mahdollista liittää viemäriletku (∅ 13 mm). Elektronisesti tarveohjattu huurteenpoisto kuumakaasulla takaa nopean ja tehokkaan huurteenpoiston. LAF50 mallit ovat pinottavia varastoitaessa enintään kaksi kappaletta päällekkäin. Kotelointiluokka IPX4 (huuhtelutiivis rakenne).

Sähkölämmitys, lisämerkinnät -E, -ES ja -E2S

Malleissa LAF 50ES/100E/150E on sisäinen 1 500 watin sähkölämmityselementti ja mallissa LAF 50E2S on 2 000 watin lämpöelementti. Kaikissa E-, ES- ja E2Smalleissa on kytkin, jolla voidaan valita kuivaus sähkölämmityksen kanssa tai sitä ilman. Kiinteästi asetettu huonetermostaatti säätää sähkölämmityksen 22 °C:een. Liitäntä Kaikissa malleissa on kaksi metriä pitkä 230 voltin liinätäntäkaapeli ja maadoitettu pistotulppa.

Hyväksyntä

Ilmankuivaajat ovat Intertek Semko:n testaamia ja hyväksymiä seuraavien tietojen mukaisesti: LVD-direktiivi: EN 60335-1 ja EN 60335-2-40 EMC-direktiivi: EN 61000-6-1 ja EN 61000-6-3 EMF-direktiivi: EN 62233

Näin ilmankuivaaja toimii

Sisäänrakennettu puhallin kierrättää jatkuvasti huoneilmaa ilmankuivaajan läpi. Kun kostea ilma virtaa höyrystimen (jäähdytyspatterin) läpi, se jäähtyy pisteeseen, jossa kosteus muuttuu lauhdevedeksi. Vesi valuu keräilyastiaan ja kun astia on täynnä, sen tasovahti pysäyttää kuivaajaan. Kuiva ja kylmä ilma virtaa sen jälkeen lauhduttimen läpi, jossa se lämpenee, osittain kompressorilämmöstä, mutta myös lauhdeveden syntyessä saadusta energiasta. Kuiva ja lämmin ilma puhalletaan takaisin tiloihin imemään uutta kosteutta. Tietyssä ilman lämpötilassa ja kosteudessa jäähdytysputki jäätyy. Huurteenpoistoautomatiikka käynnistyy silloin kerran tunnissa ja ohjaa kuumaa kaasua jäähdytysputkeen, mikä sulattaa huurteen (huurteenpoisto kuumakaasulla). Vesi valuu keräilyastiaan. Kuivumisen nopeuttamiseksi LAF-malleissa E, ES ja E2S on sisäänrakennettu sähkölämmitys, jonka avulla huoneilman lämpötilaa voidaan nostaa ja siten nopeuttaa kuivumista.

Kuivausvinkkejä

• Sijoita ilmankuivaaja siten, että huoneessa on paras mahdollinen ilmankierto. • Pidä ovet ja ikkunat suljettuina. • Korkeampi huonelämpötila nopeuttaa kuivaamista. • Ilmankosteuden ollessa alle 50% käsittelemätön rauta ei ruostu. • Ilmankosteuden ollessa alle 65 % puupintoihin ei pääse juuri lainkaan syntymään hometta.

Linkki Veabin ladattavaan käyttöoppaaseen tässä.

Lisätiedot

Käyttövoima

sähkö 230V

Teho

0,75/1,5 kW

toiminta- aluelämpötila

3-30 c- astetta

kosteudeneroitusteho max/vrk

22 l

Mitat (mm)

400x500x890

Paino (kg)

37